Hasi ultrahang | Ultrahang vizsgálat | Hasi ultrahang vizsgálat

Szűrővizsgálatok:

»
»
»
»
»
»
»
»
»
»
Küldetésünk az Egészség!
Üzemorvos »
országos üzemorvosi hálózat
Menedzserszűrés »
személyre szabott vizsgálatok
Kardiológia »
professzionális szűrőprogram
Belgyógyászat »
egyéni célirányos diagnosztika

Ultrahang vizsgálat a Hungáriamednél...

Egyszerű és gyors
online bejelentkezési lehetőség

a HMM üzemorvos vizsgálatra, menedzserszűrésre, kardiológiai vizsgálatra, belgyógyászati szűrésre, konzultációra, stb...Cikkek az egészséges életmódért:

 • Egészség blog
 • Miért bennünket válasszon?

  Egészségmegőrző tevékenységünk alappillérei a gondosan és szakmailag igényesen kidolgozott szűrőprogramok, melyeket azonos adottságú csoportokra terveztünk meg. Célkitűzéseink szerint folyamatosan figyelünk megvizsgált partnereink egészségére, támogatást nyújtva az egészséges életmód kialakításához.

  Vizsgálatainkat szervezetten, magas szakmai színvonalon, kiváló szakemberekkel végezzük, exkluzív környezetben. A vizsgálatsorozatokat angolul is beszélő orvosaink menedzselik.

  Bővebben:
 • Üzemorvos
 • Menedzserszűrés
 • Belgyógyászat
 • Kardiológia
 • Hasi és kismedencei ultrahang vizsgálat:

  Hasi és kismedencei áttekintő ultrahangos vizsgálat. Kilenc szervet érint, melyek a következők: máj, vesék, lép, aorta, nyirokcsomó, epe és húgyhólyag.

  Mindezeken felül nőknél petefészek és méh, férfiaknál a prosztata áttekintése és pontos dokumentálása.  Hasi ultrahang:

  A hasi ultrahang vizsgálat olyan képalkotó eljárás, melynek során a hasüregi és kismedencei szerveket vizsgáljuk. Elsősorban nem az üreges szerveket, azaz nem a gyomrot, vagy a bélrendszert, hanem a májat, epehólyagot, hasnyálmirigyet, lépet és veséket, a kismedencében pedig a húgyhólyagot, a méhet, a petefészkeket és férfiaknál a prosztatát. A hasüregben futó nagyobb erekről, valamint a hasi főverőér mellett található nyirokcsomókról is vélemény alkotható.

  Rendszerint hasi fájdalmak okát keressük vele, de epe- és vesekövek, húgyúti kövek, a különböző szervek megnagyobbodása is kimutatható a hasi ultrahang vizsgálattal. Daganatos betegségek májáttétei, hasüregi folyadék- vagy gennygyülemek, vérzések mutathatók ki a segítségével.


  A hasi ultrahang vizsgálat ára:

 • 12 000 Ft

 • IDŐPONT KÉRÉSE HASI ULTRAHANG VIZSGÁLATRA:  A hasi ultrahang vizsgálat háttere:

  A legkíméletesebb, káros hatással nem járó vizsgálat az ultrahang vizsgálat. Az ultrahang készülék vizsgálófeje magas frekvenciájú, az emberi fül számára nem hallható tartományba tartozó hanghullámokat (ultrahang hullámokat) bocsát ki.

  Ezeknek a hanghullámoknak egy része a különböző felületekről visszaverődik, szóródik, más része elnyelődik. A visszaverődő hullámokat érzékeli az ultrahang készülék vizsgálófeje, elektromos jellé alakítja át azokat, melyekből a készülék monitoron látható képet állítja elő. Míg a folyadékokon és tömör szerveken könnyen áthatol az ultrahang, addig például az epekövekről, a belekben lévő gázokról, csontokról visszaverődik, így a mögöttük lévő területek "hangárnyékba" esnek.

  A hasi ultrahang vizsgálat menete:

  A hasi ultrahang vizsgálat során a beteg hanyatt fekszik az ágyon. Hasát szabaddá teszi a ruháktól, bőrét kocsonyás, az ultrahang hullámok terjedését elősegítő zselével kenjük be. A vizsgálófejet ráhelyezzük a páciens bőrére, esetleg kissé rá is nyomjuk a hasára. A vizsgálófejet mozgatva próbálunk képet kapni a hasi szervekről.  © 2018 - Hungária Med-M Kft. - 1135 Budapest, Jász utca 33-35.
  Adószám: 12489477-2-41
  Tel: 06 1 800 9333; Mobil: 06 30 633-0961; SMS: 06 30 633-0961; E-mail: hungariamed@hungariamed.hu

  Üzemorvos | Belgyógyászat | Kardiológia | Allergia vizsgálat